VALİ AKSOY'A PANORAMA 1919'U TANITTI!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy’a yapımı tamamlanmak üzere olan Pan

VALİ AKSOY'A PANORAMA 1919'U TANITTI!
10 Haziran 2016 - 18:09
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy’a yapımı tamamlanmak üzere olan Panorama 1919 Müzesi ile ilgili bilgi verdi.
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den sorumlu Genel Başkan yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile birlikte Samsun Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Hüseyin Aksoy ile bir araya gelen Başkan Yılmaz, bir önceki döneminde Samsun Valiliği yapan Vali Aksoy’la hasret giderdi.
PROJENİN SON AŞAMAYA GELDİĞİNİ ANLATTI
Vali Aksoy’un Samsun Valiliği sırasında önem verdiği ve özellikle takip ettiği projelerden olan Panorama 1919 Müzesi’nin son durumu ile ilgili kendisine bilgi veren ve fotoğraflarını gösteren Başkan Yılmaz projenin son aşamaya geldiğini anlattı. Özel görüşmenin ardından, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan terör eylemleri sırasında yıkılan ve harap olan tarihi ilçenin yeniden restorasyonu ve imarı ile ilgili bir de istişare toplantısı gerçekleştirildi.
PLANLANAN ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI
Vali Hüseyin Aksoy, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mimarlar ve çeşitli üniversitelerden ilgili hocaların katıldığı istişare toplantısında Sur ilçesinde yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı. Aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın toplantıya katılması, yapılacak olan yeni imar ve restorasyon çalışmalarında Tarihi Kentler Birliği’nin de aktif rol alması anlamına geliyor.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum