VALİ İLE KAHVALTI'NIN ARDINDAN...

VALİ İLE KAHVALTI’NIN ARDINDAN

14 Kasım 2014 - 19:30
VALİ İLE KAHVALTI’NIN ARDINDAN...

Geçtiğimiz hafta, valimiz kentte görev yapan tüm gazetecileri Yelken Kulüpte kahvaltılı bir toplantıda bir araya getirdi.
Samsun’a geldiğinin ikinci gününde de valilikteki odasında Samsun için düşüncelerini almaya çalışmıştık ama bu toplantıda Valimiz İbrahim Şahin adeta coştu... Kafasındaki Samsun’u anlatmaya çalıştı bizlere…
Araya 10 Kasım girdi ve bir türlü valimizden edindiğimiz o günkü intibaları bugüne kadar köşemize taşıyamadık.
O nedenle Sayın valimizin konuşmalarından, Samsun’un öncelikli konularından bazılarını bugün köşemize aldık.
Aslında kendisinin, bizim taa öncelerden bu yana dile getirmeye çalıştığımız konuları çok iyi kavradığını ve bu yönde çalışmalar yapacağını birebir ağızından duyunca Samsun için sevindik.
HIZLI TRENİ GETİRTECEĞİZ
Daha ilk gününde hızlı tren konusunu gündeme getirmişti ve bize adeta direktif vererek “bu konuyu unutturmayın, her zaman gündemde tutun. Ben de takipçisi olacağım” demişti…
Şimdi izliyor ve görüyoruz ki; valimiz Şahin, her ortamda hızlı tren konusunu gündeme getiriyor ve “Samsun’un hızlı trene kavuşması gerekmektedir. O nedenle bu projeyi sürekli gündemde tutacağız. Hızlı tren Samsun’a geldiğinde en fazla  2 saat içerisinde Ankara’ya ulaşacaksınız. Bu önemli projenin peşini bırakmayın. Ben de Ulaştırma Bakanlığı nezdinde takipçisiyim” diyor…
TURİZMİ İŞLEMEMİZ ŞART
Vali İbrahim Şahin, Samsun’un sahillerini çok beğendiğini, özellikle Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaların tümüyle sonuçlanması halinde kent turizminin ivme kazanabileceğine inandığını söylerken “Samsun’un tanıtımını yeterli görmüyorum.. Samsun’un çok iyi tanıtılması gerekmektedir… ”diyor ki, bu konuda yerden göğe haklı..
Vali bu konularda bakınız neler diyor; “Samsun’da kara, deniz, demir yolu ve hava  ulaşımı mevcut. Ülkemizde bu şartları bünyesinde barındıran çok az şehrimiz vardır. Bunun çok iyi kullanılması gerekiyor. Örneğin burada sahil bandı çok hoşuma gitti. Belediye yeni alanları halkın hizmetine sunmaya çalışıyor. Amazonlar konusu var. Böyle bir olguyu Samsun’un dışındaki insanlar bilmiyor. Bunun çok iyi anlatılması lazım. Hatta yurt dışına da taşınması lazım.”
Sayın Şahin’in bu görüşlerini inşallah bu kentin tanıtımıyla ilgili tüm birimler, özellikle Belediyelerimiz iyi algılar da gerekli çalışmalar zaman geçirilmeden başlar.
HASTANELERE DIŞARDAN HASTA ÇEKEBİLİRİZ
Vali Şahin’in sağlık turizmi konusundaki görüşleri de önemli. O konuda da tanıtım eksikliğimizin bulunduğunu söylüyor. Diyor ki; “Samsun OMÜ’de çok önemli ameliyatların yapıldığını biliyorum. Bunun yanında çok modern 9 adet de özel Hastanemiz var Samsun’da. Sağlık turizmi kapsamında bu yönde de çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Bu kadar geniş imkânlara sahip olan Samsun’a gerekli tanıtımı yaptığınız takdirde komşu ülkelerden çok ciddi hastalar gelebilir. Şu anda Rusya, Almanya’yı turist sayısı bakımından geçti. Hâlbuki biz bu konuda başarılı olabilsek bir kısmını burada tutabiliriz. Yurt içi ve yurt dışı Fuarlarda Samsun’un özel olarak tanıtılması lazım. Bizlerin de bunu teşvik etmesi lazım. Buraya gelecek turist lokantaya gidecek, otele gidecek, hediyelik eşya alacak. Bu diğer sektörleri de  hareketlendirecek. Bunların yarısı para harcasa Samsun esnafının cebine para girecek. Medikal aletlerle ilgili Samsun’da bir “marka” oluşturulmalı. Bafra OSB’nin ikinci kademesinin medikal cerrahi aletler Sanayi bölgesi olarak belirledik. Bunu destekleyeceğiz.”

Vallahi, samimi olarak düşüncelerim şu: Sayın vali İbrahim Şahin her konuda heyecanlı.
Kendisinin Samsun valiliği döneminde Samsun’un çok şeyler elde edebileceğine inanıyorum...
İnşallah yanılmayız değil mi Sayın valim!?..

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum