VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU İŞKUR ÜNYE HİZMET MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI.

ÜNYE İŞKUR HİZMETTE VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU İŞKUR ÜNYE HİZMET MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI

VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU İŞKUR ÜNYE HİZMET MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI.
04 Kasım 2014 - 22:34
ÜNYE İŞKUR HİZMETTE

VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU İŞKUR ÜNYE HİZMET MERKEZİ AÇILIŞINI YAPTI.

Ünye Kaymakamlığı önünde düzenlenen açılış törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak ve kurum müdürleri katıldı.

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, işsizlik konusunun son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, ”Günümüzde herkes iş arıyor. Üniversite bitirmek çare olmuyor. Gençler durumlarına uygun iş bulmakta zorlanıyorlar. Bu anlamda İŞKUR’un önemi büyük” şeklinde konuştu.

“İş arayanlarla işçi arayanları ve iş gücü piyasasını karşılaştırıyoruz. İşsizler neden işsiz? Buna çözüm bulmaya çalışıyoruz. İş meslek danışmanları var. Onlara psikolojik destek veriyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Eğer, elinde meslek ve sanatı yoksa veya bu konunun uzmanı değilse İŞKUR tarafından kurs açılıyor. Bazı fabrikalar çalıştıracakları insana acemilik döneminde ücret vermek istemiyor ya da onların zararlarını firma bünyesinde karşılamaktan kaçınıyorlar. İŞKUR, buna da çare bulmuş. 4 -5 ay kurs veriliyor, maaşları da devlet ödüyor ve İŞKUR aracılığı ile onlarda işlerini bulmuş oluyorlar” dedi.

İş arayan insanların nitelik sahibi olması gerektiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ben her işi yaparım değil de, nitelikli ve birçok alanda uzman kişiler olmalı. Konusunda uzman olan kişiler, her yerde çok rahat iş bulabilir. İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi, Ünye’ye hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte İlçelerde şubeleşme mecburiyeti doğdu. Büyükşehir Belediyesi olarak Fatsa ve Ünye’de çalışma ofisleri oluşturduk. İŞKUR da, Ünye’de şubesini açtı ve bu diğer ilçelerde de devam edecek. İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi hayırlı ve uğurlu olsun” derken, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, İŞKUR’un 1946 yılından bu yana faaliyette olan bir kurum olduğunu söyleyerek, son yıllarda fonksiyon ve işlev bakımından çok farklı bir duruma geldiğini kaydetti ve İŞKUR’un sadece işverene iş bulma şekliyle değil de, istihdama yönelik katkı sağlama, kurslar açma, fikirler sunma noktasında bir değişimi ortaya koyduğunu ifade etti.

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi’nin Çaybaşı, İkizce ve Akkuş İlçelerindeki vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerde bulunacağını söyleyen İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak da, ”10 bine yakın iş arayanımız var. Bunların 5 bini aktif. Ünye’de 11 bini Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı çalışan, 800’ün üzerinde ise büyük çaplı işyeri bulunuyor. İŞKUR, Ünye Hizmet Merkezi’ni açtıktan sonra 4 tane kurs talebi aldık. Burada faaliyetlerimiz yoğun olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından Ünye Kaymakamlığının 3. katında hizmet verecek olan İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum