VALİ KAYMAK OK ATIŞI YAPTI

Vali Osman Kaymak, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 14-17 Aralık tarihleri arasında İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan 2017 Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın açılış

VALİ KAYMAK OK ATIŞI YAPTI
14 Aralık 2017 - 22:48
Vali Osman Kaymak, Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından 14-17 Aralık tarihleri arasında İlkadım Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan 2017 Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın açılış törenine katıldı.
ÇOK ESKİ BİR GEÇMİŞ VE GELENEĞE SAHİPTİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu’nun ardından yaptığı konuşmada, ata sporumuz olan okçuluğun aynı zamanda olimpik bir spor branşı olarak ülkemizde hızla yayılmakta ve buna bağlı olarak da gelişmekte olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, “Bugüne kadar birçok olimpiyata katılmak suretiyle madalya mücadelesi verdiğimiz okçuluk sporu, Samsun’da da çok eski bir geçmiş ve geleneğe sahiptir. Bu eski geçmişi ile ülkemizin uluslararası alandaki madalya mücadelesine de katkı sağlamış, bu katkı 3 sporcu ile olimpiyatlarda da kendini göstermiştir” dedi.
ULUSLARARASI MÜSABAKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Samsun’un, son dönemde aldığı spor yatırımlarıyla adeta bir spor kenti haline geldiğini dile getiren Vali Kaymak, “İçinde bulunduğumuz tesis ile kapalı ve açık salonları okçuluk sporunun da merkezi olacaktır. Türkiye’de tek, Avrupa’da ve dünyada ise ender salonlardan biri olan salonumuz bugün olduğu gibi bundan sonra da birçok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacaktır. Yakın zaman önce ilan edilmiştir ki; 2019 yılında ‘Salon Okçuluk Avrupa Şampiyonası’ Samsun’da, bu salonda yapılacaktır. Türkiye’mizin 50 ilindeki 120 kulüpten katılan toplam 1027 sporcu olarak sizler, dünyada yapılmış olan en yüksek katılımlı okçuluk müsabakasının bir parçası ve şahitleri oluyorsunuz” şeklinde konuştu.
Vali Osman Kaymak’ın sembolik ok atışını gerçekleştirmesiyle birlikte, 4 gün sürecek olan 2017 Türkiye Salon Okçuluk Federasyon Kupası’nın müsabakaları başladı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum