Vali Öz'le Başbaşa

Vali Öz’le Başbaşa Trabzon eski valisi Dr

10 Ağustos 2014 - 12:25
Vali Öz’le Başbaşa

Trabzon eski valisi Dr. Recep Kızılcık’ın cenazesine bizzat katılan Trabzon valisi Abdul Celil Öz’e baş sağlığı ziyaretine gittim. Son derece üzgün olduğunu gördüm. Onun projelerinin takipçisi olacağız dedi.

Sohbetimiz esnasında konu Orta hisar kaymakamlığına geldi. Kendisine kaymakam bu şehre tayin olalı yaklaşık 1 yıl oldu. Halen kaymakamlık için yer aranıyor. Ancak helikopter ve ambulanslardan sorumlu kurum yetkileri sağlık bakanlığınca kaldırılmış, sağlık müdürlüğü binasını fuzuli işgal altında, Kaymakamlığın bu binaya taşınması son derece uygun olacak. Valiliğin ve Ortahisar ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe jandarma komutanlığının hemen yanında bulunan bu bina vatandaşın işini kolaylaştırır. Sağlık Bakanlığı bu binayı size kuşkusuz tahsis eder. Binaya ilçe sağlık, ilçe nüfus gibi tüm kurumlarda sığar. Sağlık müdürlüğü ise Şükraniye Camii yanında atıl duran eski ana tamirhaneye rahatça sığar. Eski MİT binaları ve karşısında bulunan vali yardımcıları lojmanları kredi ve yurtlar kurumuyla takas edilirse bir kısmı böle müdürlüğü olarak bir kısmı da yurt olarak kullanılır. Kredi ve yurtlar kurumunun Yavuz Selim bulvarında konuttan bozma bölge müdürlüğü binası ise vali yardımcısı lojmanları olarak hizmet verebilir dedim.

Kendileri kızlarımızın yurt sorunu beni de üzüyor. Ben valilik olarak her türlü fedakârlığa hazırım dedi. Vali öz ben aslında eski çocuk esirgeme kurumu binasını TOKİ den isteyeceğim alabilirsem hiç bozmadan kaymakamlık olarak kullanabiliriz.

Ardından Trabzon müzesini faal duruma getirmeliyiz. İlk olarak içindeki müzeler müdürlüğünü ve hemen yakınında bulunan anıtlar kurulunun kullandığı binayı (eski valilik) Kültür merkezinin içine taşıyıp Trabzon müzesinin etrafını acilen kentsel dönüşüme alıp yıkıp açmalı ve müzeyi Uzun Sokak’a çıkartmalıyız. Kültür evini eski idari mahkemelerinin bulunduğu binaya taşıyarak Uzun Sokak’ın bu kısmını sanatseverlere Açıkhava müzesi olarak tahsis etmeliyiz.

Aynı şekilde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 ve 1928 de iki kez ziyaret ettiği AÇS binasını boşaltıp ve aile sağlık merkezini yıkıp kaldırıp hemen yanında bulunan VSD binasını yenileterek bir katına AÇS, bir katına Aile Sağlığı merkezini taşıyarak etrafını kültür bakanlığınca kentsel dönüşüme alarak açarsak şehre gelen yerli yapancı turist araçlarını özellikle yaz aylarında Yavuz Selim Bulvarında bulunan Cudi Bey İlkokulu bahçesine konuşlandırılmalı.

Bu kente gelen insanlara şehri tanıtma imkânı sunabilirsiniz. Aksi takdirde bu şehre gelen yerli yapancı turistler Meryem Ana Manastırını ve Atatürk köşkünü görüp transit yoldan bu şehri terk ediyorlar deyince Vali Öz, anlattıklarınız planladıklarımızla örtüşüyor. Biz turizm gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Taşın altına elimizi değil bedenimizi koymaya hazırız dedi…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum