VALİ ŞAHİN MUHTARLARI KABUL ETTİ

Vali İbrahim Şahin, Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve yönetim kurulu üyelerini valilik toplantı salonunda kabul etti

VALİ ŞAHİN MUHTARLARI KABUL ETTİ
19 Ekim 2016 - 18:48
7-bos-kalip-haberVali İbrahim Şahin, Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve yönetim kurulu üyelerini valilik toplantı salonunda kabul etti.
‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla kabulde konuşma yapan Samsun Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, “19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Valim biz mahallelerde sizleri temsil ettiğimiz için elimizden geldiği kadar, bağlı bulunduğumuz belediyelerimize ve Valiliğimize son derece duyarlı hareket ediyoruz. ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü bizleri armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
2Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Ben öncelikle yakın zamanda kaybettiğimiz Fatih Mahallesi Muhtarı Yaşar Keklik’i rahmetle anıyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Mahallesinde ve çevresinde çok sevilen bir muhtardı. Onun vefatı bizleri üzdü. 15 Temmuz’da Türkiye zor bir süreçten geçti. Bu hain darbe girişimini, Türkiye’yi savaşamaz hale getirme girişimi diye nitelendiriyorum. Darbe girişimi başarılı olsaydı emellerine ulaşacaklardı. Onun için Allah bizi korudu. Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, halkı sokağa davet etmesi çok önemli bir çağrıydı. Türkiye çok tehlikeli bir dönüm noktasından çevrilmiş oldu. Burada kadın muhtarlarımız var. Biz Samsun olarak şanslıyız. Muhtarlık müessesesi Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeminde olması ve muhtarlarla külliyede toplantı yapması ayrı bir güzelliktir.
3Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, İçişleri Bakanlığı'mızın bize gönderdiği yazıyla ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ ilan edildi. Muhtarlık köklü bir müessese 1839’lara dayanıyor. Büyükşehir yasası çıktıktan sonra köy muhtarları mahalle muhtarlıklarına dönüştü. Samsun’da muhtarlar arasında çok güzel bir dayanışma var. Kadın muhtarlarımızın olması ayrı bir güzellik katıyor. Sizleri etkinliklerde, açılışlarda her zaman görüyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri içimizden biri ve valiliğimizin bir elemanı olarak görüyorum. Bugünü armağan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin muhtarla sohbet ederek, mahallelerini ilgilendiren konular ve sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum