Vali Tavlı'dan Gaziler Günü Mesajı

Samsun Valisi Orhan Tavlı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Tavlı'dan Gaziler Günü Mesajı
19 Eylül 2024 - 11:11
Vali Tavlı mesajında;
Aziz ATATÜRK;
Zat-ı alinize 19 Eylül 1921’de Mareşal rütbesi ve Gazi ünvanı verilişinin yıl dönümünü kahraman gazilerimize şükranlarımızı ifade etmek üzere Gaziler Günü olarak kutluyoruz.
Mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumuz aziz Türk Milleti şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler vermiş; bayrağımızı, vatanımızı ve istikbalimizi canı pahasına koruyarak bizlere kahramanlıklarla dolu bir geçmiş emanet etmiştir.
Göğüslerini vatanlarının selameti için siper ederek hiçbir maddi ve dünyevi değerle kıyaslanamayacak büyük bir şeref ve mertebeye erişen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin kalbinde de müstesna bir yer edinmişlerdir.
Kahraman gazilerimiz temsil ettikleri değerlerin bilinci, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla gelecek nesillerimize rehberlik etmeye, milletimiz de aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetini muhafaza ederek aynı inançla vatanımıza sahip çıkmaya, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmaya ve Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederek bu emaneti çok daha yükseklere taşımaya kararlılıkla devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı zat-ı aliniz ve silah arkadaşlarınız ile birlikte bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.
Hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlık, afiyet ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum