VATANDAŞI SOYMAYA ARACILIK MI YAPIYORLAR?

Bazı art niyetli, dolandırıcı firmalar bazı kargo şirketleri üzerinden gönderdikleri ürünlerle vatandaşı dolandırıyor! Ürün satıyoruz veya hediye kazandınız diye vatandaşa SMS veya Mail göndererek vat

VATANDAŞI SOYMAYA ARACILIK MI YAPIYORLAR?
02 Ekim 2016 - 03:45
7-bos-kalip-haberBazı art niyetli, dolandırıcı firmalar bazı kargo şirketleri üzerinden gönderdikleri ürünlerle vatandaşı dolandırıyor!
Ürün satıyoruz veya hediye kazandınız diye vatandaşa SMS veya Mail göndererek vatandaşlar dolandırılıyor.
Vatandaşa SMS veya Mail yoluyla hediye veya ürün pazarlayan bazı firmalar kargo ile gönderdikleri ürünleri teslim esnasında kargo firmaları vatandaşa açıp göstermiyorlar. Vatandaş da gelen kargonun içerisinde ne olduğunu bilmeden para ödemeye zorlanıyor. Bazı Kargo şirketleri göstermeden vatandaştan para istiyor. Vatandaş kargo ile gelen ürünü kargo yetkililerinden açmasını talep ediyor. Ancak kargo firmaları buna yanaşmayarak vatandaşın bu talebini kabul etmiyor.
Haber merkezimize gelen şikâyetlerde; Vatandaşların bu taleplerine bazı kargo yetkilileri; açamayız böyle alacaksınız, işinize gelirse diye azarlar bir şekilde tersliyor. Gelen kargonun içerisinde ne olduğunu bilmeden vatandaş para vermeye zorlanarak parası alınıyor. Ürün pazarlıyoruz diye vatandaşı dolandırmak isteyen firmalara kargo şirketleri istese de istemese de aracılık yapıyor. Kargonun içerisinden ne çıkacağını bilmediklerini belirten vatandaşlar nasıl paramızı ödeyelim, ya başka bir şey çıkarsa, kimi muhatap bulacağız. Bazı Kargo şirketleri para kazanacağız diye bu firmaların ürünlerini açmamak koşulu taşıyorlar diye dertlerini dile getirdi.
Bu Kargo firmaları neden gelen kargoyu açmıyorlar? İyi ile kötü niyetli firmaları vatandaş nasıl ayıracağız? Kargo firmalarının bu tutumları kötü niyetli olanlara çanak tutuyor. Bu kötü niyetli firmaların vatandaşı dolandırmasına katkı sağlıyorlar, kargolar bu kötü niyetli firmalara para kazanacağız diye aracılık mı yapıyorlar?
Bu da yetmezmiş gibi Kargo Firmaları gelen kargoyu almadığınızdan dolayı SMS gönderip vatandaşı tehdit ediyorlar.
Bu kargo firmaları gönderdikleri mesajda; “Şu kargo firmasının falan şubesindeki kargonuzu şu saate kadar almazsanız hakkınızda yasal işlem başlatılacaktır” diye. Hırsız ev sahibini bastırır misali…
Bu kargo firmalarının bilgileri elimizde olup isimlerini de yakında kamuoyuna açıklayacağız.
Bakanlık yetkilileri kargo şirketlerinin ürünleri açıp göstermek zorunluluğu var diyorlar. Nerede?
Kargo firmalarını kim kontrol ediyor?
Vatandaş derdimizi kime anlatacağız? Diye şikâyetlerini gündeme getirmekteler.
Şimdi biz soruyoruz?
Yetkililer uyuyor MU?
Vatandaşın şikâyetiyle derdiyle kim ilgilenecek.
Öyle bir KURUM var mı?
Neden kanunlar, yönetmenlikler uygulanmaz?
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum