Vatikan Papazının ardında, Avrupa Parlamentosundaki...

Alman Reisicumhurunun Kini Hat Safhada Vatikan Papazının ardında, Avrupa Parlamentosundaki ”sözde Ermeni Katliamı” önergesinin kabulünden sonra, Alman Reisicumhuru da Alman Parlamento

Vatikan Papazının ardında, Avrupa Parlamentosundaki...
21 Nisan 2015 - 10:01
Alman Reisicumhurunun Kini Hat Safhada

Vatikan Papazının ardında, Avrupa Parlamentosundaki ”sözde Ermeni Katliamı” önergesinin kabulünden sonra, Alman Reisicumhuru da Alman Parlamentosunda katliam olarak kabul edilmesi için Sosyal Demokratlarla Hristiyan Demokrat Milletvekillerinin bir kısmıyla el altından harekete geçmiş bulunmaktadır.

Perşembe günü Alman Parlamentosunda görüşülecek olan “Sözde Ermeni katliamı” konusunda Milletvekillerine tesir etmekle suçluyor onu bir yüksek Rütbeli.

Alman Reisicumhuru tavrını ”Katliam” kavramı ile seslendirmeye çalışırken Alman Başbakanı Sayın Merkel sessiz hareket etmeyi tercih etmektedir. Alman siyasilerinin bir kısmı konuya siyasi mesele olarak bakmak gereği üzerinde de fikir beyan etmektedirler.

Ama ne olursa olsun, Alman Reisicumhuru, Başbakanı ve Dışişleri üçlü bir oturum yapmak durumundalar. Oturumun çok hararetli bir tartışma olması ihtimalinden endişe etmekte ilgili siyasiler. Bu üçlü arasında bir görüş farkı olduğu bariz bir şekilde anlatılanlardan belli olmaktadır.

Hükümetle Reisicumhur arasında görüş ayrılığı olduğunu Alman dışişleri sözcüsü açıkça beyan etmiştir.

Perşembe günü yapılacak meclis görüşmesinde milletvekillerini ”Katliam” adı altında karar vermeye zorlayacaktır (Gauck).Reisicumhur.

Hatta pazartesi günü kilisede yapılacak olan ayine de meseleyi alet etmek istemektedir Reisicumhur. Bir müddet önce Sayın başbakanımız Erdoğan ile Alman Reisicumhurun arasındaki kelime teatisinin de bu işte öc alma cabasına girdiği de gayet açık ortada.

Demek kin her seviyedeki insanlarda husule gelebiliyor. Hele okumuş cahil olursa. Allah herkesi okumuş cahillerden korusun. Amin.

Kavranoğlu

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum