Yabancı Öğrencilerin Erdoğan Sevgisi

Farklı renklerin ve etnik kimliklerin bir araya olduğu öğrenci buluşmasında yabancı öğrencilerin ‘Erdoğan Sevgisi’ dikkatlerden kaçmadı

Yabancı Öğrencilerin Erdoğan Sevgisi
10 Mayıs 2015 - 21:57
Farklı renklerin ve etnik kimliklerin bir araya olduğu öğrenci buluşmasında yabancı öğrencilerin ‘Erdoğan Sevgisi’ dikkatlerden kaçmadı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Fuat Köktaş, Samsun Uluslararası Öğrenci Buluşmasını ziyaret etti. Köktaş’ın stantlar gezerken Başkan Tok’u ‘Erdoğan’ ismine vurgu yapması yabancı öğrencilerde hayranlık bıraktı. Öğrencilerin ülkelerini tanıttığı statlarda Başkan Erdoğan Tok ile fotoğraf çektirmek istemesi zor anlar yaşattı.

[gallery ids="27331,27332"]

Cumhuriyet Meydanında iki gün boyunca 50 farklı ülkeden yüzlerce öğrencinin kendi ülkelerini tanıtmak için bir araya geldiği 8. Uluslararası öğrenci buluşması etkinliğini gezen Başkan Tok ve Milletvekili Adayı Köktaş’a ilgi yoğundu. İki gün boyunca ziyaretçilerine açık kalan tüm stantları tek-tek gezen Başkan Tok ve Köktaş Anneler Günü dolayısıyla bayanlara karanfil dağıtarak anneler gününü kutladı.

[gallery ids="27333,27334,27335"]

Farklı kültürlerin buluşması ve kaynaşması olarak nitelendirdiği 8. Uluslararası öğrenci buluşmasını tüm Türkiye’de 33 şehirde kutlandığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Samsun’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin bir araya geldiği bu kardeşlik buluşmasının bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu göstermektedir. Her türlü ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve dışlamaya karşı bütün insanların kardeş olduğu inancıyla tertiplenen bu etkinlik 7 gün boyunca tüm 33 farklı şehirde devam etmektedir. Farklı renklerin ve etnik kimliklerin kaynaştığı bu uluslararası buluşman Türkiye’nin ne kadar büyük bir devlet olduğunu gösterir. Bu organizasyonu Muhacir ve Ensar’ın buluşması olarak görüyorum” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum