YARDIM KONVOY'U YOL'A ÇIKTI!

Samsun’da 15 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan "Türkmeneli Yardım Komisyonu" çalışmalarını başarı ile sonuçlandırarak yardım konvoyunu düzenlenen törenle Suriye'ye gönderilmek üzere Hata

YARDIM KONVOY'U YOL'A ÇIKTI!
31 Ocak 2015 - 18:46
Samsun’da 15 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan "Türkmeneli Yardım Komisyonu" çalışmalarını başarı ile sonuçlandırarak yardım konvoyunu düzenlenen törenle Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'a gönderdi.

Samsun - Ankara Karayolunda gerçekleşen törene Türkmeneli Yardım Komisyonu Başkanı Şuayip Deniz Demir, Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze ve birçok gönüllü vatandaş katıldı.

1 ay'dır üstün gayretlerle çaba sarf edilerek Samsun Merkez'de ve ilçelerin de birçok yardım toplandı. Başta gıda olmak üzere giyim, mobilya gibi birçok dal'da Samsun halkı üzerine düşen yardımseverlik hususunu başarı ile gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkmeneli Yardım Komisyonu Başkanı Şuayip Deniz Demir; "Suriye'de ve Irak'ta terörle birlikte süren kanlı savaş ile binlerce insan yaşamını yitirdi binlerce insan evsiz kaldı ve sayıları yüz binlerle ifade edilen insanlar evini yurdunu bırakıp terk-i diyar eyledi.  Samsun şehrimizde vakıf, sendika ve derneklerden oluşan 15 sivil toplum kuruluşunun katılımlarıyla oluşturulan "Türkmeneli Yardım komisyonu" Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere hayırsever vatandaşlarımızdan giyim ve gıda yardımı toplanmıştır. STK'ların yardımları orada bulunan kardeşlerimize bir nebzede yardımcı ola bile, bu yardımlar devlet eliyle yapılmalıdır. Arap, Kürt ve Ezidi topluluklarına yardım eden devletimiz Türkmen soydaşlarımıza da yardım etmesi, kış koşullarında çoluk çocuk evsiz, yurtsuz, can güvenliği olmadan ortada kalan kardeşlerimize sıcak elini uzatmasını bekliyoruz. Yola çıkan araçların Hatay üzerinden Suriye’ye gitmesi hedefleniyor. Topladığımız yardımları Samsun Ülkü Ocaklarının nezaretinde yola çıkarmanın sevincini yaşarken, yardımda bulunan Samsunlu vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Düzenlenen törende açıklama yapan Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze; " Bizler birer Türk evladı olarak kardeşlik hakkına binaen asla ve asla onları yalnız bırakmama adına var gücümüz ile çalıştık. Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin ülkemiz genelinde düzenlediği kampanyaya Samsun halkı üstün bir yardımseverlik gösterdi. Bizde oradaki kardeşlerimizin yardım ve hasenatlarını bir köprü olma vesilesi olarak Türkmeneli'nde bulunan kardeşlerimize İnşallah ulaştıracağız. Konvoyumuz buradan Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'a gidecektir. Konvoy'umuzun Kazasız Belasız, Sağ Salim ulaşmasını Yüze Rabbimizden niyaz ederiz" dedi.

Yardım Konvoy'u Dua'lar eşliğinde uğurlandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum