Yaşlılarımız, Bizim En Kıymetli Hazinelerimizdir

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen; tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız, bizim en

Yaşlılarımız, Bizim En Kıymetli Hazinelerimizdir
30 Eylül 2019 - 16:18
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen; tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir” dedi.
Her insan için değişik anlam ve öneminin büyük olduğunu ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve her zaman tecrübelerinden yararlandığımız en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir” dedi.
YÜKSELECEĞİ TAHMİN EDİLMEKTEDİR
Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, milli birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başardığını altını çizen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ”Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus oranı her geçen gün artmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2014 yılı verilerine göre Ülkemizin sahip olduğu yaşlı nüfus sayısı (65 ve daha yukarı yaş) 2014 yılında 6 milyon 192 bin 962 kişi ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise % 8’dir. Yaşlı nüfusun % 43,6‘sını erkek nüfus, % 56,4’ünü kadın nüfus oluşturmaktadır. Nüfus projeksiyonlarına göre yaşlı nüfus oranının 2023 yılında %10,2, 2050 yılında %20,8, 2075 yılında ise %27,7’ye yükseleceği tahmin edilmektedir. Bu artış, teknolojik ilerlemelerin sağladığı yaşam koşullarındaki kolaylıklar ve tıbbın sağladığı gelişmelerle beklenen yaşam süresinin artmasından kaynaklanmaktadır” diye konuştu.
YAŞLILARIMIZI ÖNENSİYORUZ
Devletimiz, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürmekte olduğunu vurgulayan Başkan Edis, ”Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir” dedi.
TECRÜBELERİYLE GELECEĞİMİZDİR
Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur vurgusu yapan, anımsatan Başkan Edis, ” İnsanlığı büyüten sevgidir. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar da yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşaklara örnek olmayı başardığımız ölçüde, yaşlandığımızda saygıyı hak edebilecek. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir. Onlar örfümüz, âdetimiz, geleneklerimiz ve hoş sohbetlerimizdir. Onlara verdiğimiz değerler ile geleceğimizi yeniden kuracağız. Bu duygularla tüm büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutlar, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerimizin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum