Yazarlar okuyucularla buluştu

Canik Belediyesi tarafından Lovelet Outlet AVM'nin desteğiyle düzenlenen 1

Yazarlar okuyucularla buluştu
21 Ekim 2015 - 19:49
Canik Belediyesi tarafından Lovelet Outlet AVM'nin desteğiyle düzenlenen 1. Canik Kitap Günleri'nde yazarlar ile okuyucular buluştu. Düzenlenen törenle açılan Canik Kitap Günleri 25 Ekim'e kadar açık kalacak.

Yazarlar ile okuyucuları imza gününde buluşturmak, kitap ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Canik Belediyesi ve Lovelet Outlet AVM işbirliğiyle düzenlenen 1. Canik Kitap Günleri, Lovelet Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte yazar ve akademisyenlerin açtığı 1. Canik Sanat Günleri yoğun ilgi görürken, her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan etkinlikte, tanınmış ve her biri kendi alanında geniş okuyucu kitlesine sahip olan birçok yazar ve OMÜ'den akademisyenler okurlarla buluştu. 

'EN ÖNEMLİ GÜÇ, BİLGİ'

Açılışta konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye olarak kültüre büyük önem verdiklerini belirterek, çıkardıkları kültür yayınları ile Samsun'un tarihini gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Genç, "Okumak demek, dünyayı okumak, yaşamı okumak, insanlığı okumak demektir. Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlediğimiz Canik Kitap Günleri etkinliği, kitap okuma alışkanlığını kazandırması açısından önemlidir" dedi.

'YENİ NESLİN İNŞASI'

İnsanlığa her alanda hizmet etmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Genç, "Yol, kaldırım, park, bina gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında eğitim ve kültürde de geleceğimize aktaracağımız şeyler var. Bu bakımdan özellikle yeni neslin inşasında kültür, sanat ve eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. 1. Canik Kitap Günleri'ni inşallah bundan sonra geleneksel olarak düzenleyeceğiz ve bilgiyi birinci elden insanlarımıza ulaştıracağız" diye konuştu.

KİTAP İMZALADILAR

Karadeniz'in en büyük outleti olarak birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe imza attıklarını belirten Lovelet Outlet AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen de, bölge halkı ve AVM ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılanan etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından 1. Canik Kitap Günleri'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Genç ve yazarlar, okuyucuların ilgisiyle karşılaştı. Yazarlar okuyucuları için kitap imzalarken, Başkan Genç de, katılımcılara Canik Kültür Yayınlarını hediye etti.

25 EKİM'DE SONA ERİYOR

Etkinlik sonunda Başkan Osman Genç, 1. Canik Kitap Günleri'ne katılan yazarlara ve etkinlikte emeği geçenlere fincan takımı hediye etti. Yazarlar Sinan Yağmur, Selçuk Alkan ve İbrahim Ünsal Uçar'ın 5 gün boyunca okuyucularıyla buluşacağı etkinlik, 25 Ekim Pazar günü sona erecek. 1. Canik Kitap Günleri'nin açılışına Başkan Genç'in yanısıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Recep Tapramaz, OMÜ Öğretim Üyeleri ve Canik kültür Yayınlarının yazarları Prof. Dr. Bekir Şişman, Doç. Dr. Önder Duman, Doç. Dr. Rıza Karagöz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Bayraktar, Lovelet AVM Genel Müdürü Mustafa Süzen, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum