Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Orhan Karakullukçu!...

25 Eylül 2024 - 09:49

1984-1989 Yıllar arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevini yürüten Orhan Karakullukçu görev süresi sırasında Esiroğlu Arıtma Tesisleri, Konkasör ve Asfalt Tesisleri, Otobüs Terminali, Sebze ve Meyve Hali, Balık Hali, Atakent ve Belde-1 konutlarını yaparak bu şehirde hep ilklerin babası olmuştu.
Görev süresi sırasında yasa gereği Başkanvekili Belediye Meclisi tarafından seçilirdi.
Muhalefetin de oylarını alarak başkanvekili Sabri Şentürk seçildi.
Bu duruma karşı olan Trabzon Milletvekili Necmettin Karaduman’ın önergesiyle TBMM’den yeni bir düzenleme çıkartılarak ülke çapında tüm belediye başkan vekillerini atanması Belediye başkanlarının takdirine bırakılmıştır.
Bu kadar icraatı yapan Başkan Karakullukçu’ya Kanal Mavi televizyonu ekranlarında 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde neden kaybettiniz diye sordum? Cevabı çok netti.
Halkımla İkili ilişki kuramadım.
Buna çalışma arkadaşlarım engel oldu.
Kendimi anlatabilseydim 20 sene bu ilde Belediye başkanlığı yapabilirdim. Merhum Turgut Özal’dan 1989 Genel seçimlerine giderken affımı istedim asla kabul etmiyorum seninle çalışmak istiyorum deyince Trabzon adına sevindim. Bu şehre gelecek olan hizmetleri engelleyemem dedim koşarak geldim aday oldum.
Kabul görmedim.
1994’te Necmettin Karaduman yeniden aday olmamı istedi kıramadım tekrar aday oldum kaybettim.
Ancak kimseyi kırmadım, darılmadım işimin başına döndüm benden sonra gelen arkadaşlarıma fırsat buldukça uğradım neler yapabileceklerini anlattım. Fakat beni dinleyen olmadı bu yönden üzgünüm dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’u çok beğendiğini çok sevdiğini bir Trabzonlu.
O koltukta oturmasının bu şehir için son derece önemlidir dedi.
Partili partisiz herkes kendisiyle gurur duymalıdır dedi.
Amansız bir hastalığa yakalanıp aramızdan ayrıldı.
Allah’tan Rahmet diliyorum mekânı cennet olsun.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum