Hakkı EMİROĞLU

Hakkı EMİROĞLU


Sadık Soylu!...

04 Ekim 2024 - 09:50

Erdoğan Bayraktar’ın TOKİ Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlerinde iken çözüm üreten sağ kolu diyerek tanımıştık.
Sadık Soylu Polita askeri kışlasının MSB’den alınırken Vecdi Gönül’ü ikna eden botanik parkın fikir babası diyebileceğimiz çok önemli bir isim.

İmarda Trabzon belediyesinin mezarlık arazisi olan Yıldızlı TOKİ konutlarının yerinin tespitinde büyük emek sarf eden bir isim.
Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik bakanlığı olduğu dönemde meydana gelen Elâzığ ve Malatya depremlerinde bir fiil görev üstlenen bir isim. Özbekistan’ın Trabzon Fahri konsolosu olarak atanan sadık Soylu yaptığı muhteşem açılışla ilin valisinin ve milletvekillerinin gösterdiği yakın ilgi ile bir kez daha kamuoyunun gözlerini kendi üzerine çevirdi.
Ben burada bayrak sallayan bir fahri konsolos olmayacağım hiç kimse merak etmesin iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin artması için var gücümle çalışacağım dedi.
İlk etapta iş adamlarımızla odalarımızın önderliğinde Özbekistan’a çıkartma yapmayı planlıyoruz dedi.
Bunun alt yapısını hazırlıyoruz hemen ardından oradan gelecek olan bir heyeti Trabzon’da ağırlayarak doğasını tarihini ve kültürünü kendilerine sunacağız.
İki ülke arasındaki ilişkiler gelişirken Trabzon’umuz ile Özbekistan’ın bir kentini kardeş şehir olarak ilan etmeyi planlıyoruz.
Birçok plan ve projeyi hayata geçirerek iki ülke arasındaki ilişkileri güçlü kılacağız diyor.
Biz de 40 senedir tanıdığımız Sadık Soylu’nun dediğini yapacağını iyi biliyor kendisini hep birlikte izlemeye devam ediyorum.

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır diyoruz.
Ayinesi iştir kişinin boş lafa bakmam ben?
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum