Recep ÖZYURT

Recep ÖZYURT


Eylem Budur Demiştim!…

22 Temmuz 2024 - 21:53 - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 - 22:01

Anayasal protesto hakkını kullanan, E. Asb. Sevgili Murat Beşoğul’dan, gerçekleştirdiği 3 günlük eylem sonunda bir açıklama geldi.
Noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyorum.
Bu konudaki düşüncelerimi yarınki yazımda açıklayacağım.

OYAK Protesto Eylemim ve Gözlemlerim
Değerli büyüklerim, kıymetli arkadaşlarım;
OYAK yönetiminin açıkladığı nemanın piyasa şartlarına göre çok düşük olduğunun seslendirilmesi ve OYAK Genel  Müdürünün çok yetersiz olduğu, hemen görevi bırakması gerektiği mesajlarının verilmesi için gerçekleştirdiğim oturma eylemi benim düşünceme göre başarıya fazlasıyla ulaşmış bulunmaktadır.
Şahsen ben bu eylemi OYAK EMS sistemi üyesi Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve devlet memurları adına gerçekleştirdim ve bu kesimlerden sosyal medya, SMS, telefonla arayarak ve eylem mahalline gelerek çok olumlu tepkiler aldığımı belirtmeliyim.
Bazı arkadaşlar eylem mahallindeki desteğin yetersiz olduğunu düşünüyor fakat ben mevcut siyasal iklimde halkın sindirildiğini, korkutulduğunu OYAK EMS üyelerinin başlarına birşeyler gelebileceği konusunda endişelendiğini ve bu sebeple eyleme fiziksel olarak destek vermediklerini, bu durumun benim açımdan anormal olmadığını belirtmeliyim.

Bundan sonra camiamız konusuna girmek istiyorum.
Bizlerin en büyük çatı örgütü TEMAD’tır ve şahsen ben TEMAD yanında sadece küçük bir damla olabilirim.
Bu eyleme meslektaşlarımın verdiği desteğe bakınca OYAK yönetimi hakkında çok büyük tepkiler olduğunu görüyorum. 
Yaptığım eyleme verilen destek tahmin ettiğimin çok ötesinde ve çok olumluydu. Görüren o ki OYAK en büyük nemayı OYAK şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi yaparak TEMAD Genel Başkanı’na verdiği görülmektedir.
Mevcut TEMAD Genel Başkanı arkasına 125.000 emekli astsubayı değil iktidarın gücünü almayı tercih ettiğini gözlemliyorum.
Seçildiği günden beri camiamız için pek olumlu adım mevcut başkan camiamız özlük hakları konusunda beklentilere cevap veremediği mevcut durum devam ederse camiamızın hakları konusunda yerinde sayacağımız hatta geriye gideceğimiz düşünülmektedir.

Bizler Astsubay camiası olarak bir çatı altında toplanmalıyız ki gücümüz net olarak görünebilsin.
Benim yaptığım eylemi TEMAD gibi bir kurum gerekli izinler alınarak gerçekleştirseydi en az 50.000 kişinin OYAK önünde toplanacağını düşünüyorum.
Pek yakında TEMAD Genel Başkan seçimi olduğu düşünülünce Genel Kurulda oy kullanma hakkına sahip delegelere seslenmek hatta yalvarmak gerektiğini mevcut başkanın göreve devamı halinde özlük haklarımızın yerinde sayacağını tahmin ediyorum.
Mevcut ekonomik koşullar gerçekten çok kötü olup emekli arkadaşlarımızın büyük kısmı ek işlerde çalışarak geçimini sağlamaktadır.
Tazminatlarımız ve özlük haklarımız konusunda çok büyük beklentiler vardır fakat mevcut yönetimin bu konuda fazla birşey yapabileceği konusunda tereddütler mevcuttur.

Kendi düşünceme göre TEMAD Başkanının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini, kurumumuzun hiçbir partinin arka bahçesi olmaması ve parti güdümünde olmaması gerektiğini düşünüyorum ve Genel Kurul Delegelerinin oy kullanırken bu hususa çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Birazda OYAK Yardımlaşma Derneği hakkında izlenimlerimi anlatmak isterim.
OYAD kendisini OYAK EMS sistemi üyesi Subay, Astsubay, Uzman Çavuş ve Devlet Memurlarının OYAK ile ilgili problemlerin çözülmesi konusunda yardımcı olma noktasına koyuyor ve OYAK ile ilişkilerinin çok bozulmasını istemiyor diye düşünüyorum.
OYAD bu eylemde beni sık sık arayarak her konuda yardımcı olabileceklerini bildirmiş fakat birlikte resim vermek istememiştir.
Kendilerine yardımları konusunda teşekkür ediyorum.

TEMAD’ı bu eylem hakkında iki defa arayarak bilgi verdim.
İkincisinde telefonu neredeyse suratıma kapattı.
Bu konunun bilinmesini isterim.

Bu gönderiyi paylaşıp daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirseniz çok sevinirim
Bütün arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum,
Murat BEŞOĞUL
Emekli Astsubay

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum