YENGİL HAZIRLIK MAÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Voleybol Bayanlar 1’inci Ligi B Grubu’nda ilimizi temsil eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Bursa ve İstanbul’da oynadığı 4 hazırlık maçı ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü

YENGİL HAZIRLIK MAÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
25 Eylül 2017 - 17:52
Voleybol Bayanlar 1’inci Ligi B Grubu’nda ilimizi temsil eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Bursa ve İstanbul’da oynadığı 4 hazırlık maçı ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü.
3 SETLİK BİR MAÇ OYNAYABİLDİK. VE BU MAÇI 2-1 KAYBETTİK
Müsabakaların ardından Samsun’a dönen kırmızı-beyazlıların Antrenörü İsmail Yengil değerlendirmelerde bulundu. Yengil, “Yaklaşık 40 günlük hazırlık dönemimizden sonra müsabaka dönemine geçtik. Bu müsabaka döneminde de ilk 2 maçımızı Bursa’da oynadık. Birinci gün Balıkesir Büyükşehir Belediye ile bir maç yaptık. Aslında anlaşmamız 4 ya da 5 set üzerindendi ama salonun müsait olmamasından dolayı 3 setlik bir maç oynayabildik. Ve bu maçı 2-1 kaybettik. Bir gün sonra ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştık. Bursa takımı bir üst lig olan Sultanlar Ligi’nin takımı. Onlarla da 4 set üzerinden oynadık. Bu maçta 2-2 berabere bitti” dedi.
SON SETTE YİNE GENÇ OYUNCULARIMIZA SÜRE VERDİK
Bursa’nın ardından İstanbul’a geçtiklerini belirten Yengil, “Burada da Türk Hava Yolları ile karşılaştık. Bu maçı da 4 set üzerinden oynadık ve 2-2 berabere bitti. Biz bu maçta 2-1 öndeydik. Son sette iki takımda rotasyon yapıp genç oyuncularına yer verdik ve seti böyle kaybettik. İkinci maçta da Sarıyer Belediyesi ile karşılaştık. Bu maçı da 3-1 kazandık. 3-0 öndeyken son sette yine genç oyuncularımıza süre verdik. Oynamış olduğumuz 15 setin sonunda bizim amacımız takımımız uyumuydu. Blok defans sistemimizi görmek için önemliydi. Hepsini gördük. Ama bunlardan daha da önemlisi, pasör çaprazı dediğimiz mevkide biz iki tane oyuncumuzu denedik. Ve bunu her maç yaptık” diye konuştu.
BU MAÇLARDA ÇOK İYİ YAPTIKLARIMIZI GÖRDÜK
Tüm maçlarda ilk iki set Irmak’ı pasör çaprazı oynattıklarını söyleyen Yengil, “Ezgi ve yabancı oyuncumuz Regan dört numarada oynattık. Sonraki setlerde ise Ezgi’yi pasör çaprazına çekip Ada ile Regan’ı çaprak olarak oynattık. Dolasıyla bir mevkide sürekli iki oyuncu denemiş olduk. Bu bakımdan da önemliydi. Şimdi takımımız tamamen lig maçlarına hazır durama geldi. Bu maçlarda çok iyi yaptıklarımızı gördük. Hem de bu maçlarda takımı fazla bozmadık. Fazla müdahale etmek de istemedik. İstedik ki oynayan oyuncular hata da
BİZİM İÇİN BU DÖRT MAÇ İNANILMAZ YARARLI OLDU
Çok çalışmalarına rağmen ufak tefek aksayan yönleri de gördüklerini açıklayan Yengil konuşmasını şöyle tamamladı: “Tabi ki; kalan süreçte de bunların üzerine gideceğiz. Klasik bir laftır bu ama bizim için bu dört maç inanılmaz yararlı oldu. Bizim ligimizin A Grubu’nda hedefleri olan takımlarıyla oynamak, hem de bir üst ligin ilk 5-6 takımı arasında olan Bursa ile oynamak çok yararlı oldu. Biz özellikle böyle istedik. Yıllardan beri play-offların birinci veya ikinci aşamasının oynandığı Bursa’yı tercih ederek salona uyum sağlamayı amaçladık. Sporcularımızın büyük düşünmeleri açısından da iyi takımlarla oynadık. Bir maç daha yaparak lige başlamayı düşünüyoruz.”
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum