Yeni Cami'de ilk Cuma

Bafralı Aşçı ailesi tarafından Bafra ilçesi Karaburç Mahallesi’nde yaptırılan Karaburç Camii’nin açılış büyük bir törenle gerçekleştirildi

Yeni Cami'de ilk Cuma
16 Eylül 2016 - 18:02
7-bos-kalip-haber

Bafralı Aşçı ailesi tarafından Bafra ilçesi Karaburç Mahallesi’nde yaptırılan Karaburç Camii’nin açılış büyük bir törenle gerçekleştirildi.
Karaburç Camisinin açılış törenine ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekilli Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekilli Erhan Usta, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KÖYÜNE HER ZAMAN BAĞLI BİR AİLE OLDUK
Açılış öncesinde konuşma yapan ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, “Bizler 35 yıl önce köyümüzden İstanbul’a gurbete giden ama köyüne her zaman bağlı bir aile olduk. Eski Karaburç Camii’nde babamız Şevket Aşçı’nın emeği çoktu. Bizler Aşçı ailesi olarak bu eskimiş caminin yerine yeni cami yaptırma kararı aldık. Allah’ın izni ile bugün bu camimizin açılışını yapıyoruz" dedi.
1ONLARA BIRAKTIĞIMIZ ŞEYLER DE BU DÜNYADA KALIYOR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Aşçı ailesinin kazandırdığı bu güzel mabedin açılış törenindeyiz. Kefenin cebi yok. Hiç bir şey öbür tarafa götürülmüyor. Bir kefene sarılıp gidiyoruz. Biz bu dünyada ürettiklerimizi, ortaya koyduğumuz mülkleri, malları,  çocuklarımıza, ailelerimize bıraktığımızı zannettiğimizi aslında izafi olarak bırakıyoruz. Onlara bıraktığımız şeyler de bu dünyada kalıyor. Ama bu dünyada, kalan en önemli şey bunlardır diye düşünüyorum. En önemli şeyi AŞÇI ailesi yaptı. Allah onlardan razı olsun. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Öyle inanıyorum ki, ailenin bütün fertlerinin heyecanı, destekleri ve katkılarıyla bu güzel mabet ortaya çıktı” diye konuştu.
2BAFRA’YA KATKI SAĞLAMIŞ OLURLAR
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Aşçı ailesi Bafra ilçesine benim Samsun’a ilk geldiğim yılda güzel bir fakülte kazandırdı. Birçok zenginimiz var ama hiç kimseye bir şey koklatmıyorlar. Ama AŞÇI ailesi Bafra ilçesine hem bir fakülte, hem de bu gün açılışını yapacak olduğumuz bu camiyi kazandırdılar. Özellikle Bafra ilçemiz neredeyse ülkemiz de il sıralamasında 50’inci veya 60’incı sırada. 140 bin nüfusu olan bir ilçe. Onun için Bafra daha hızlı, daha düzenli bir şekilde gelişmeyi hak ediyor. Kuş Cennetinin yüzde 90’ı Bafra sınırları içerisinde yer almaktadır. Onun için AŞÇI ailesi sıradan bir otel değil, Arap turizmine hitap edebilecek küçük, küçük blokların olduğu daha mütevazi bir butik otel hizmete sunarak Bafra’ya katkı sağlamış olurlar. Camiler sadece beş vakit ibadet edelim, sonra kapısına kilit vuralım veya kapatalım diye yaptığımız yerler olmamalı. Mutlak surette camilerimiz 24 saat açık olan etrafında insanların oturduğu, sohbet ettiği, ders aldığı, çocukların gelip sosyalleştiği, hatta dini terminolojiye hakim olduğu, vakıf olduğu yerler olmalı. Eğer biz bunu yapabilirsek sağlıklı bir zemine oturmuş oluruz” diye konuştu.
BURADA DİN GÖREVLİLERİMİZE ÇOK CİDDİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Biliyorsunuz; Türkiye 15 Temmuz'da çok ciddi darbe girişimi yaşadığını şöyleye Vali Şahin,” Çok tehlikeli bir noktadan geriye döndü. Eğer biz insanlarımıza İslami, doğru olan İslami, Kuran-ı öğretecek olursak beynini kiraya vermez, yanlış yollara girmez. Bu ülke insanına uçak, top, tankla saldırmaz. Onun için sağlıklı İslami öğrenmenin yolu da bu tarz yerler olacak. Çocuklarımız buralara gelirlerse Kur’an'dan, hadisten eğer ibret alır, ders alır, oradan İslami öğrenirlerse yanlış yerlere gitmezler, beynini ona buna satmazlar, kiraya vermezler. Onun için camilerimiz çok önemli bir misyonu yerine getiriyor ve getirmek durumunda. Burada din görevlilerimize çok ciddi görevler düşüyor. Güneydoğu'dan buraya gelmiş yavrularımız var. 80-90 tane 100 tane bunların kız olanları var, erkek olanları var. Bu çocuklarımız burada bir yandan vatan sevgisini, bayrak aşkını, dinini, imanını, ibadetini öğreniyorlar, bir taraftan da okullara gidiyorlar. Eğer bunları biz sahiplenmezsek başkaları sahiplenirler. Bunlar dağa çıkar, omuzuna keleş alır ve eşkıya olabilirler” dedi.
ÇOCUKLARINI BURAYA GÖNDERMELERİNİ İSTİYORUM
Valiler toplantısında Sayın Başbakanımız bu konuya da parmak basmıştı. Onun için biz camilerimizin, yurtlarımızın, okullarımızın daha uygun bir zeminde olması için çaba sarf edeceklerini belirten Vali Şahin, ”İlçemizde yurt binasına da ihtiyaç var. Eğer biz bu binaları yapmazsak çocuklarımızın hangi yerlerden beslendiklerini çok fazla kestiremeyiz. Ben özellikle Karaburç mahallesinden, velilerimizden, annelerden, babalardan çocuklarını buraya göndermelerini istiyorum. Burada çocuklarımız yaramazlık yapsın, çocuklar içeride koşsunlar. Bizler camilerde çocuklar koştukları zaman hep onlara kızgın gözlerle bakıyoruz. Camilerimize çocuklar gelsinler, burada koşsunlar, oynasınlar, burada bir şeyler öğrensinler ve burada kültürlensinler.  Hep beraber bu mekânlarda olalım ki, sosyalleşelim. Caminin güzellikleri bunlar. Bu ölümlü dünyada bu güzel eseri buraya kazandırdıkları için Aşçı ailesini yürekten kutluyorum. Bu sıcakta bizleri burada bekleyen siz değerli cemaatimize, köy halkına, vatandaşlara şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda, Aşçı ailesinin en büyüğü anneleri Hanife Aşçı ve ailenin en küçüğü Alper Aşçı tarafından açılış kurdelesi kesilen Karaburç Camisi ibadete açıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum