YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

CHP Samsun İl Başkanı Av

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN
18 Eylül 2016 - 13:06
7-bos-kalip-haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, yeni eğitim ve öğretim yılı için yaptığı açıklamada;
2016-2017 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Tüm öğrencilerimize başarılı bir sezon diliyoruz. Öğrenci velilerimiz için de her açıdan kolay bir dönem olmasını diliyoruz. Biliyoruz ki, veli olmak kimi zaman öğrenci olmaktan zordur. Ülkemizde öğrenci olmanın zorluklarını biliyoruz. Eğitim sistemimizin gittikçe bilimsel eğitim çizgisinden uzaklaştığını, tek tipçi ve gerici bir yapıya büründüğü, hepimizin malumudur. AKP hükümeti, eğitim sistemini gericileştirmek suretiyle, gerici politikalarına ram olacak bir nesil yetiştirme sevdasındadır. Bu tutum, modern dünya ailesinden de ülkemizi git gide uzaklaştırmaktadır.
Uygulanması gereken eğitim politikası, ülke gerçekleriyle örtüşen, bilimsel ve laik temelli, çağdaş eğitim politikasıdır. Tek tipçi  ve kul olmayı dayatan bir anlayışın eğitim sistemi içinde var olması, kabul edilemez. Bizi, içine düştüğümüz bu bataktan, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller kurtarır. Laik temelli eğitimden uzaklaştıkça, cemaatlerin ve tarikatların kucağına sürüklenmekteyiz ki, bu anlayış bizi 15 Temmuz darbe girişimi sürecine maruz bırakmıştır.
O halde; ülkemizi, tüm okulları imam hatipleştirmek değil, çağdaş, bilimsel yapıyı uygulayan bir eğitim modeli kurtarır. Bırakın insanlar istedikleri gibi düşünsünler ve yaşasınlar. Bırakın gençler, özgürce düşünebilsinler. Yeni eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum