YENİ TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101

YENİ TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
19 Mart 2016 - 09:57
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü’ etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde  Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlendi.
Devlet Övünç Madalyası törenine ayrıca, Ak Parti Samsun Milletvekili  Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma kıdemli Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Murat Özer, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve üyeleri, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Başkanı ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri,  askeri ve mülki erkân, şehit ve gazi aileleri ve yakınları katıldı.

[gallery ids="46734"]
DEĞERLERİMİZE YÖNELİK SALDIRILARDA SON DÖNEMLERDE ARTMAKTA
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, “Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, yakınları saygı değer gazilerimiz kıymetli misafirlerimiz. Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, milletin huzurunu sağlamak için en kıymetli varlıklarını, canlarını, bir an bile düşünmeden feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize Sayın Cumhurbaşkanımız adına Yüce Türk Milletinin duyduğu şükran ve minnetin bir ifadesi olan devlet övünç madalyalarının tevcih töreni için huzurlarınızdayız. Bilindiği üzere ateş çemberinin ortasındaki ülkemiz, gelişen demokrasisiyle, kalkınmasıyla örnek bir performans sergilerken, bu değerlerimize yönelik saldırılarda son dönemlerde artmakta. Hepimiz buna şahit olmaktayız. Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarda onları kullanan bazı çevreler, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak, kalkınmamızı engellemek istiyor. Onun içinde dünyanın birçok yerinde görülen terör saldırılarının benzeri, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaşandı.13 Mart akşamı yaşanan 35 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 127 vatandaşımızın yaralandığı bu menfur saldırı hepimizi derinden yaraladı. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi.
TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR
Erkek-kadın, genç-yaşlı, öğrenci-çalışan, kürt-türk, alevi-sunni; 79 milyon vatandaşımız bu saldırının hedefi olmuştur. Bu saldırı terör örgütünün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiği vurguluyan Vali Şahin, "Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye’yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden vazgeçirmektir. Bunu asla başaramayacaklar. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler, Türkiye’ye diz çöktüremeyecekler. İnşallah millet olarak bu sıkıntıları atlatacak, ‘Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütüne karşı operasyonlar devam ediyor. Orada terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizi de tebrik ediyorum. Allah’ın yardımı, Milletimizin duası onlarla birliktedir. Devlet ve Millet olarak el ele vererek terör musibetinin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle, şükranla anarken ailelerimize Allah’tan sabır diliyorum. Başta Doğu ve Güneydoğu’da görev yapanlar olmak üzere tüm emniyet teşkilatı ve Türk silahlı kuvvetleri mensuplarının Allah yar ve yardımcısı olsun diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101'nci Yıldönümü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende Vali İbrahim Şahin, şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyalarını teslim etti.

[gallery ids="46735,46736"]
Köksal  ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum