Yerel perakendecilerin gündemi verimlilik

Perakendeciler Karadeniz yolcusu  Yerel perakendecilerin gündemi verimlilik  Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Karadeniz PERDER ve Retail Türkiye işbirliğiyle düzen

Yerel perakendecilerin gündemi verimlilik
02 Eylül 2014 - 18:51
Perakendeciler Karadeniz yolcusu 

Yerel perakendecilerin gündemi verimlilik 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Karadeniz PERDER ve Retail Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Karadeniz Perakende Konferansı, PERDER üyeleri ile bölge üretici ve tedarikçilerinin katılımıyla Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Perakende Konferansları dizisi Karadeniz Bölgesi ile devam ediyor. TPF ve Retail Türkiye tarafından ortaklaşa düzenlenen Karadeniz Perakende Konferansı, 24-25 Eylül 2014 tarihlerinde Trabzon Novotel’de gerçekleşecek. Karadeniz PERDER’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan konferansın ana başlığı “Perakendede Verimlilik”. Konferansta Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren PERDER üyeleri ile üretici, tedarikçi ve perakende sektörüne hizmet sunan firmalar bir araya gelecek.

Konferansla ilgili açıklama yapan TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, “Verimlilik, bugüne kadar ülkemizde daha çok sanayi alanında önemsenen bir kavramdı. Ancak ekonomik gelişmelere paralel olarak, tüketici her geçen gün daha da seçici oluyor ve ticaretin seyrini değiştiriyor. Rekabetin artarak kârlılığın azaldığı bir dönemde, sürdürülebilir başarıyı elde edebilmek için perakendecilerin “verimlilik” kavramı üzerinde önemle durmaları gerekmektedir. İşte üyelerimiz, daha verimli mağaza yönetimi için neler yapılması gerektiği ile ilgili püf noktalarını 24 Eylül’deki Karadeniz Perakende Konferansı’nda bulabilecekler.” dedi.

Verimlilik denilince, uygulamada genellikle işgücü verimliğinin önemsendiğine dikkat çeken Altunbilek şöyle devam etti: “Perakende sektörünü kanaatimce en çok ilgilendiren verimlilik konusu, çalışan verimliliğidir. Bugüne kadar satın almanın ön planda olduğu gıda perakendeciliği yönetiminde satış ve pazarlamanın önemi anlaşılacaktır.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Karadeniz Perakende Konferansı’nın sponsorları arasında Adam Bilgisayar, Çaykur, Gökçelik Raf, Gündoğdu Peynircilik, Gürsoy Fındık, Kebir Süt, Lila Kâğıt, Majestic Bijuteri, Parex ve Yayla Bakliyat yer alıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum