YILANLIDERE YEŞİL VADİ OLSUN

Canik Kent Konseyi Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu Başkanı Hasan Çobancı, Yılanlıdere’nin yapılacak çevre düzenlemeleriyle Yeşil Vadi'ye dönüştürülmesini istedi

YILANLIDERE YEŞİL VADİ OLSUN
12 Aralık 2015 - 08:28
Canik Kent Konseyi Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu Başkanı Hasan Çobancı, Yılanlıdere’nin yapılacak çevre düzenlemeleriyle Yeşil Vadi'ye dönüştürülmesini istedi.
Canik Kent Konseyi Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu, Hasan Çobancı başkanlığında toplandı. Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya grup üyelerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 7 Bölge ve 71. Şube Müdürlüğü, Samsun İl ve Canik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü, Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlkadım İtfaiye Amirliği, AFAD, Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Kızılayı Canik Şubesi temsilcileri ve organik üreticiler katıldı.
PROJE HAZIR, BÜTÇE AYRILMIYOR
Geniş katılımlı toplantıda bir zamanlar çöp istasyonunun da bulunduğu Yılanlıdere'nin çevresel durumu masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Doğal Afet ve Kriz Yönetimi Çalışma Grubu Başkanı Hasan Çobancı, Canik ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yılanlıdere'de çevre düzenlemesi yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde olan söz konusu alanla ilgili çevresel kirliliğin ortadan kaldırılması için projenin de hazır olduğunu ifade eden Çobancı, bütçe imkanları nedeniyle uygulanmayan söz konusu proje için Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe ayırmasını istedi. 
CANİK'E İTFAİYE TEŞKİLATI İSTEĞİ

Yılanlıdere'nin çevresel kirliliğinin bölgede yaşayan insanları da olumsuz etkilediğine işaret eden Çobancı, "Bu bölgede yaşayan insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi bu dere ve çevresinin düzenlenmesi ile mümkün olacaktır. Büyükşehir Belediyesi'ni Yılanlıdere çevresinin düzenlenmesi için bütçeden pay ayırmaya davet ediyoruz. Burayı Yeşil Vadi'ye çevirmek mümkün" dedi. Çobancı ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'ne bir başka çağrıda bulunarak, Canik ilçesine itfaiye teşkilatı kurulması isteğini yineledi.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum