YILMAZ, KARDOĞA BAŞKANI OLDU

Samsun Doğayı Koruma Derneği eski Başkanı Taner Yılmaz, Karadeniz Doğayı Koruma Derneği Başkanı seçildi

YILMAZ, KARDOĞA BAŞKANI OLDU
21 Aralık 2015 - 17:34
Samsun Doğayı Koruma Derneği eski Başkanı Taner Yılmaz, Karadeniz Doğayı Koruma Derneği Başkanı seçildi.
Haziran 2005’te kurulan KarDoğa, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerinden 8 doğa korumacı sivil toplum kuruluşu, ulusal bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) ile bir araya gelmesiyle Türkiye’nin bu alanda ilk federasyonu olarak kuruldu.
Federasyon kurma çalışmaları Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kardoğa, “Ulusal Doğa Koruma Ağına Doğru Karadeniz’de Doğa Koruma İşbirliği Ağı” projesi kapsamında gerçekleşti.
KarDoğa’nın Kurucu Dernekleri arasında Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) –İstanbul, Samsun Doğayı Koruma Derneği (SAMDOK)- Samsun, Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Derneği- Samsun, Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği (ODAD)- Ordu, Giresun Deniz Dağcılık Spor Kulübü- Giresun, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) –Trabzon, Karadeniz Çevrecileri (KARÇEV) – Trabzon, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) – Rize ve Yeşil Artvin Derneği- Artvin gibi dernekler de yer alıyor.
Giresun’da Yapılan Genel Kurulda Samsun Doğayı Koruma Derneği Eski Başkanı Taner Yılmaz Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı seçildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum