Yılport Samsunspor'dan TFF'ye Tepki!...

Yılport Samsunspor A. Ş.; Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından belirlenip, resmi olarak tarafımıza bildirilen 2024-25 futbol sezonu harcama limitlerinin adil olmadığını düşünüyoruz.

Yılport Samsunspor'dan TFF'ye Tepki!...
26 Haziran 2024 - 17:55
Yılport Samsunspor A. Ş.’den yapılan açıklamada; Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından belirlenip, resmi olarak tarafımıza paylaşılan ve adil olmadığını düşündüğümüz 2024-25 futbol sezonu harcama limitlerine ilişkin olarak, açıklama yapmamız zaruri olmuştur.
Tarafımıza tebliğ edilen Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ne göre, finansal açıdan hiçbir borcu ve sıkıntısı bulunmayan kulübümüz, 2024-25 futbol sezonunda 367.734.972 TL (%30 sapma dahil) ile en düşük harcama limitine sahip kulüplerden birisi olmuştur.
2023-24 futbol sezonunda, Kulüp Harcama Limitimiz ilk olarak 255.436.367 TL (%30 sapma dahil) olarak açıklanmış, ardından kulübümüz tarafından yapılan sermaye artırımı sonrasında 646.127.892 TL'ye (%30 sapma dahil) yükseltilmiştir.
Açıkça görülmektedir ki, 2024-25 futbol sezonu için açıklanan harcama limiti, geçtiğimiz sezonda sermaye artırımı sonrası elde edilen harcama limitinin neredeyse yarısıdır.
Kulübümüzün belirlenen yeni harcama limitleriyle mevcut kadrosunu dahi koruyabilmesi mümkün değildir.
Futbol ailesi dahil hiçbir üçüncü tarafa, kamu kurum ve kuruluşlarına borcu bulunmayan kulübümüz adeta cezalandırılmaktadır.
Mevcut talimatın, adil rekabeti sağlayamadığı ve Türk futboluna yatırım yapan gerçek ve tüzel kişileri teşvik etmekten ziyade, onları sindirmeye yönelik olduğu aşikârdır.
Tüm bu nedenlerle, TFF’ye çağrımız; Güncel mevzuatın, futbolun tüm paydaşlarından gelen talepleri dikkate alacak bir komisyon kurularak yeniden değerlendirilmesi ve düzenlenmesidir.

Saygılarımızla,
Samsunspor Futbol Kulübü
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum