YURTLARIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ SİZLERİ BEKLİYOR

Vali Osman Kaymak, Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Koruyucu Aile'ler için düzenlenen iftar programına katıldı

YURTLARIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ SİZLERİ BEKLİYOR
18 Mayıs 2018 - 16:56
Vali Osman Kaymak, Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Koruyucu Aile'ler için düzenlenen iftar programına katıldı.
İftar yemeğine ayrıca, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Eşi Fatma Taşçı, koruyucu aileler ve çok sayıda davetli katıld iftar yemeği öncesinde Vali Osman Kaymak, yemeğe katılan Koruyucu Aileler ile sohbet edip,  çocuklarla yakından ilgilendi.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı yaptığı konuşmasında, “Bu hizmetlerin olmasında başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de siz değerli korucu ailelerimize ediyorum. Çünkü bizim çocuklarımızı yetiştirme ve sağlıklı birey olma noktasında bizlere destek olduğunuz için ve bu sorumluluğu bizimle paylaştığınız için sizleri selamlıyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
DEVLETİMİZİN ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARI VAR
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ”Ramazan ayı münasebetiyle ‘Koruyucu Aile’ olarak görev yapan ve bu sorumluluğu üstlenen siz değerli aileler ile bir araya gelmek üzere bu iftarı düzenledik. Öncelikle davetimize icabet edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Değerli Misafirlerimiz, devletimiz tarafından son yıllarda yapmış olduğu hizmetler ile Sosyal Güvenlik ve Sosyal Hizmetler alanında çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede engelliler, yaşlılar, çocuklar ve dezavantajlı gruplara yönelik gerçekten devletimizin çok ciddi çalışmaları var. Özellikle annesiz babasız çocuklarımız kalabalık yurtlarda kalarak hayata kazanımları noktasında değişik sorunlar yaşamaktadır. Bu ‘Koruyucu Aile’ sistemi gerçekten son yıllarda giderek gelişiyor. Uzmanlar ve bilim insanlarının verdikleri bilgilere göre, bir çocuğun gerçekten yurt ortamında ve pansiyonda kalmaktansa aile yanında kaldığı zaman çok daha mutlu oluyor. Hayata daha iyi hazırlanıyor, o yönüyle siz koruyucu ailelere çok teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Devletimiz yurtlarda çocuklarımıza her şeyi veriyor ama maalesef aile şefkati ve aile ortamını veremiyoruz“ dedi.
BU SİSTEME DÂHİL OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Her ne kadar iyi davransak da ev ortamı olmadığı için başarılı olunamadığını belirten Vali Kaymak,”  Her ne kadar iyi davransak da ev ortamı olmadığı için başarılı olunamıyor. Onun için koruyucu aile sistemi gerçekten çok harika bir sistemdir. Buradan bütün Samsunlulara çağrıda bulunmak istiyorum. Şu an aile yurtlarımız da çocuklarımız sizleri bekliyorlar. Özellikle 0-6 yaş grubunda  30 çocuğumuz var. Bunun yanında 10 yaş üzeri de çocuklarımız bulunuyor. Koruyucu aile olmak isteyen Samsunlular çocuklarımız ailelerimizi bekliyorlar. İnşallah sesimizi duyan, imkanı ve fırsatı olan aileleri bu sisteme dâhil olmaya çağırıyoruz. Ben bu güzel günde bizi bir araya getiren Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüze ve Belediye Başkanımıza. Ayrıca siz ailelere Sevginizi, merhametinizi ve imkânlarınızı çocuklarımızla paylaştığınız için sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bu yavrularımız sizlerin sayesinde hayata daha iyi atılacaklardır. Sevginizi çocuklarımıza gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu sistemi daha geliştirerek devam etmesi dileğiyle hepinize hayırlı ramazanlar diliyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Hakkı Bilgiç misafirlere ‘Koruyucu Aile’ hakkında bilgi verdi. Programın sonunda, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Çocuk Destek Merkezi'nde kalan çocuklar tarafından karakalemle yapılan tablo, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Hakkı Bilgiç tarafından Vali Osman Kaymak’a takdim edildi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum