Zamanlı Çöp Toplama

Rize Belediye Başkanı Prof

Zamanlı Çöp Toplama
09 Şubat 2015 - 21:37
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize için başlattığı “Zamanlı Çöp Toplama projesi” 2 cadde ve bir bulvar’da uygulanacak. Bu 2 ana cadde ve bulvar Trafik, çevre ve görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacak.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞACAK…

Uygulama ilk etapta, pilot bölge olarak belirlenen Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Menderes bulvarı güzergâhlarında uygulanacak.

Rize Otogarından Aksa Elektrik (Tedaş) önüne kadar İşaretlenmiş Direklerin önüne, saat 19.30 ve 07.30 saatleri arasında bırakılacak.

Ağızları bağlı bir şekilde sızdırmazlığı sağlanmış poşetlerle sarı ve beyaz renk ile işaretlenmiş aydınlatma direklerinin altına bırakılan çöpler, 19.30 ve 07.30 saatleri arasında temizlik işleri ekipleri tarafından toplanacak.

Uygulanacak “Zamanlı Çöp Toplama” sistemi ile çöp sorunu çözüme kavuştuğu gibi çöp toplama araçlarının neden olduğu Trafik sıkışıklığı, koku problemi, görüntü ve çevre kirliliği engellenmiş olacak.

Kamu düzenine uyumda hassasiyet gösteren Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve  Menderes bulvarı güzergahlarındaki esnaf ve vatandaşa  teşekkür eden belediye yetkilileri “Zamanlı Çöp Toplama” projesi uygulamasına aykırı davranıp çevre sağlığını bozanlar hakkında ise kanun ve yönetmeliklere uygun olarak cezai işlemi uygulanacağını bildirdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum